Pizza Party Day bij Zorggroep Drenthe

Vandaag is het Pizza Party Day! Bewoners en cliënten kunnen vandaag in alle locaties genieten van een echte Italiaanse dag. Met name de pizza staat prominent op het menu. O.a. de locaties De Vijverhof en De Noorderkroon zijn gehuld in Italiaanse sferen en daar werden de pizza's geserveerd in echte Italiaanse pizzadozen. Het diner werd afgesloten met een heerlijk Italiaans dessert.

Wil je zelf pizza's bakken vandaag? Hieronder vind je een eenvoudig - maar superlekker - recept!

Wat heb je nodig?

  • 250 gram volkorenmeel; iets extra voor werkblad
  • 200 milliliter water
  • 1 pakje gedroogde gist
  • bloem om te bestuiven
  • 6 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel verse of 2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 200 gram cherry-/kerstomaten, gehalveerd
  • 200 gram parmaham
  • 1 bol mozzarella, in plakken
  • Handje basilicumblaadjes
  • Bakplaat, ingevet

Wat moet je doen?
Kneed van het meel, een snufje zout, water en de gist een soepel deeg. Voeg bij te nat deeg een beetje meel extra toe en bij te droog deeg een extra scheutje water. Laat het deeg afgedekt op een warme plek 30 minuten rijzen. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit en leg op de bakplaat. Verwarm de oven voor op 180°C. Pureer de tomaten met de knoflook. Meng 2 eetlepels olijfolie en de kruiden erdoor. Bestrijk de deegbodem met deze tomatensaus. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan lichtbruin. Verdeel deze met de kerstomaten, Parmaham en mozzarella over de pizza. Bak circa 15 minuten in het midden van de oven. Besprenkel de pizza voor het serveren met de rest van de olijfolie en strooi de basilicumblaadjes erover.

Variatie
In plaats van Parmaham is Coburger of Serranoham ook lekker. Vervang mozzarella eens door gorgonzola.