Barbecue aangeslingerd bij Zorggroep Drenthe
Ondanks dat het de afgelopen dagen regenachtig is willen we deze barbecue-plaatjes toch graag met jullie delen. De barbecue is natuurlijk niet meer weg te denken uit onze Nederlandse eetcultuur en daarom is een lekker stukje vlees van de barbecue ook vaste prik bij Zorggroep Drenthe.
Zo ook afgelopen week, toen er bij De Vijverhof gebarbecued werd voor bewoners en cliënten. Heerlijke stukjes vlees, verse salades en een smaakvole barbecuesaus waren de ingrediënten voor een geslaagde middag.
De komende weken zal de barbecue vaker aangeslingerd worden bij Zorggroep Drenthe. Wil jij zelf aan de slag gaan? Bekijk dan de tips & tricks hieronder.
Tips
- Breng het vlees op kamertemperatuur
- Houd vlees en vis binnen op een warme dag
- Houd het hygiënisch
- Vermijd vlammen
- Voorkom dat het vlees opkrult
- Leg niet teveel vlees en vis op de barbecue
- Ontsmet het rooster met citroensap
- Snijd het vlees niet direct nadat je het van de barbecue hebt gehaald
Zelf saté maken
Ingrediënten
3 tenen knoflook, 1 ui, 350 gram kipfilet of varkenslappen, 5 el ketjap manis, 1 el zonnebloemolie, 1 el sambal manis, tl gemalen koriander, 1 tl gemalen gember, 250 g kant-en-klare satésaus.
Bereiden
Snijd de knoflook en ui zeer fijn. Snijd het vlees in stukjes. Meng de knoflook en ui in een kom met de ketjap, olie, sambal, koriander en gemberpoeder. Schep het vlees erdoor en laat minimaal 1 uur (maximaal 12 uur) marineren. Week de satéprikkers minimaal 30 minuten in water. Rijg het vlees aan de satéprikkers. Gril de saté in 10 min. gaar. Keer regelmatig. Verwarm ondertussen de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de saté met de satésaus. Eet smakelijk!